Policija ističe važnost samozaštitnog ponašanja

Slika PU_BP/IMG_1431-pol.vozilo.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Od 21. do 22. svibnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske prijavljena su četiri kaznena djela krađe. Nepoznati počinitelji su iskoristili nesmotrenost i nepažnju vlasnika, otuđivši novčanike sa osobnim dokumentima, bankovnim karticama i druge predmete iz torbica u trgovačkim centrima i iz otključanih obiteljskih kuća.

Jedan slučaj krađe se dogodio u unutrašnjosti trgovačkog centra u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, oko 9.30 mninuta, a drugi slučaj krađe novčanika, dogodio se također u unutrašnjosti trgovačkog centra u Novoj Gradiški, u Benkovićevoj ulici, oko 19 sati. Pritom su 37-godišnjakinja i 75-godišnjakinja oštećene za nekoliko tisuća kuna, a osim novca otuđeni su im osobni dokumenti i bankovne kartice.

U trećem slučaju, u Slavonskom Brodu, u Kumičićevoj ulici, oko 16.30 minuta, nepoznati počinitelj je iz odjeće, koja se nalazila u hodniku otvorene obiteljske kuće otuđio novčanik sa nekoliko stotina kuna, dokumentima i bankovnim karticama, a potom se na bankomatu pomoću bankovne kartice pokušao domoći novca, no bez pripadajućeg PINA, nije uspio.

U četvrtom slučaju, dana 24. svibnja, u Okučanima, od 0.30 do 8 sati, nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće, otuđio nakit i druge predmete, oštetivši 28-godišnjeg vlasnika za više stotina kuna.

Policija ističe važnost samozaštitnog ponašanja i podsjeća građane da budu oprezni i čuvaju svoje novčanike kada se nalaze u trgovinama, zaključavaju vrata stanova i obiteljskih kuća kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela.



Stranica