Policija će pojačano nadzirati promet

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Tijekom nadolazećeg vikenda i predstojećeg blagdana Sv. Vinka idući tjedan, policijski službenici će pojačano nadzirati promet

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom nadolazećeg vikenda, ali i početkom sljedećeg tjedna obavljati će pojačan nadzor prometa, ali i niz preventivno-represivnih radnji s naglaskom na srijedu, 22. siječnja, kada se obilježava narodni običaj blagoslova vinograda i proslava blagdana sv. Vinka.

Temeljem iskustva iz ranijih godina očekujemo veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će osobnim automobilima odlaziti u vinograde. Također, za očekivati je da će prilikom proslave i konzumacije vina i drugih alkoholnih pića pojedinci htjeti biti sudionici u prometu pa apeliramo na građane da nakon konzumacije alkohola ne sudjeluju u prometu u svojstvu vozača automobila. Kako bi policijski službenici smanjili mogućnost nesavjesnim vozačima da ugroze kako svoju tako i sigurnost drugih sudionika u prometu sankcionirat će sve prekršitelje zakona s naglaskom na ponavljače težih prekršaja.

Prošle godine u noći proslave blagdana svetog Vinka policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske uhvatili su i sankcionirali 16 nesavjesnih vozača. U 7 slučajeva vozačima je na mjestu počinjenja prekršaja oduzeta vozačka dozvola, 8 vozača je vozilo pod utjecajem alkohola, a jedan je vozač upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije.

Pogledajte vijest objavljenu na web stranici MUP-a: Uvjeti na cestama i savjeti sudionicima u prometu uoči nadolazećeg vikenda 

Priopćenja