Policajcima na uvid dali krivotvorene talijanske dokumente

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.10.jpg

Daljnjim radom i provjerama policijskih službenika, utvrđeno je da se radi o krivotvorenim talijanskim dokumentima, koje je 36-godišnjak nekoliko dana ranije nabavio za sebe i maloljetnike na području Bosne i Hercegovine.

Foto: PU brodsko-posavska

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski službenici su dana 24. prosinca, u 18.50 minuta, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirali osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka) i 41-godišnjeg vozača (državljanina Republike Turske i nositelj dozvole boravka Savezne Republike Njemačke).
Kao putnici u unutrašnjosti automobila nalazili su se 29-godišnjak (državljanin Republike Turske i nositelj dozvole boravka Savezne Republike Njemačke), dok su putnici u dobi od 15, 17, i 36 policiji na uvid dali putne isprave i osobne iskaznice Republike Italije.

Daljnjim radom i provjerama policijskih službenika, utvrđeno je da se radi o krivotvorenim talijanskim dokumentima, koje je 36-godišnjak nekoliko dana ranije nabavio za sebe i maloljetnike na području Bosne i Hercegovine. Također je utvrđeno da 15-godišnjak, 17-godišnjak i 36-godišnjak nisu državljani Republike Italije, ne poznaju talijanski jezik, već su porijeklom iz Turske.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o strancima, 36-godišnjak, 15-godišnjak, 17-godišnjak i 41-godišnjak su prekršajno prijavljeni zbog prekršaja iz Zakona o strancima, dok protiv 36-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Pogledajte informaciju: Krivotvorenim testom za COVID-19 pokušali ući u Republiku Hrvatsku.

Stranica