Policajci uz pomoć građana uhvatili počinitelje razbojništva i teških krađa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/lisice.jpg

Policijski službenici su razriješili i kazneno djelo razbojništva, koje je počinjeno (dana 4. veljače 2021. godine) nad 71-godišnjakinjom u Tomici

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod uhvatili su, uz pomoć susjeda, 46-godišnjaka, kojeg sumnjiče da je, zajedno s 18-godišnjakom, počinio više  kaznenih djela teških krađa, na području Slavonskog Broda, a s 42-godišnjakinjom i 28-godišnjakinjom i kazneno djelo razbojništva u Tomici.
U ponedjeljak, u Bilogorskoj ulici u Slavonskom Brodu, po dojavi susjeda, u pokušaju nasilnog ulaska u obiteljsku kuću, uočen je osumnjičenik. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici, koji su u blizini mjesta počinjenja zatekli 46-godišnjaka i 18-godišnjaka.
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 46-godišnjak, zajedno s 18-godišnjakom u vremenu od prosinca prošle godine do ožujka ove godine, uglavnom u noćnim satima, provalio u više obiteljskih kuća na području Slavonskog Broda iz kojih je otuđio razne vrijednosti, pričinivši štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također, prilikom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su razriješili kazneno djelo razbojništva, koje je počinjeno (dana 4. veljače 2021. godine) nad 71-godišnjakinjom u Tomici.

Naime, osumnjičeni su ušli u otvoreno dvorište obiteljske kuće u kojem se nalazila 71-godišnjakinja. Prilikom povratka u kuću, muška osoba joj je prišla s leđa, te ju udarala i prijetila ubojstvom, zahtijevajući da im preda novac, dok je 42-godišnjakinja po kući razbacivala stvari i tražila novac. 71-godišnjakinja, iz straha za život, muškarcu je predala nekoliko tisuća kuna, te se u jednom trenutku istrgnula i istrčala u dvorište, a nakon čega su počinitelji pobjegli iz obiteljske kuće. Policijski službenici su uhitili i 28-godišnjakinju, kojom prilikom je utvrđeno je ista pomagala počiniteljima kaznenog djela.
 
Policijski službenici su osumnjičenog 46-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage koji mu je nakon ispitivanja odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Policija je 46-godišnjaka predala u zatvor u Požegi, a protiv ostalih počinitelja kaznenih djela podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama zbog sumnje u počinjena kaznenih djela teške krađe i razbojništva nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Foto: ilustracija

Stranica