Policajci sankcionirali teže prometne prekršaje

Policija često apelira i upozorava sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa


Foto: PU brodsko-posavska

Obavljajući pojačan nadzor nad prometom, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, imali su pune ruke posla.

Naime, jučer (4. prosinca), između ostalih prometnih prekršaja koje su utvrdili, sankcionirali su i šest vozača zbog prekršaja nepropisnih brzina. Unatoč kontinuiranim apelima i upozorenjima iz policije, pojedini vozači i dalje vole stisnuti papučicu gasa. Tako su to učinila i dvojica vozača (državljanin Italije i državljanin Republike Hrvatske). U prvom slučaju, oko 11.25 sati, na autocesti A3, kod Starog Petrovog Sela, zaustavili su osobni automobil Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 54-godišnjak, krećući se brzinom od 233.7 km/h. U drugom slučaju, oko 15 sati, policajci su na autocesti A3 kod Nove Gradiške, zaustavili osobni automobil BMW, kojim je upravljao 24-godišnjak iz Zagreba, jureći 234.6 km/h. Policijski službenici su naplatili novčane kazne od prekršitelja, kojima su izrečene odgovarajuće zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Iako policija vrlo često najavljuje i javno objavljuje svoje aktivnosti i dalje se nažalost u prometu susreću sa prekršiteljima u prometu, recidivistima i onima, koji čine teže prometne prekršaje ne razmišljajući pritom o potencijalnim opasnostima i eventualnim posljedicama.

Policija apelira i podsjeća sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, budu disciplinirani u prometu i tako doprinesu većoj sigurnosti u prometu.

Stranica