Policajci riješili seriju imovinskih kaznenih djela

Slika /PU_BP/Fotografije 2019/IMG-34a66e29d3482fc3435f9541ce3ef7d6-V.jpg

Uhvaćeni počinitelji kaznenog djela teške krađe

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 34-godišnjakinjom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe.
Naime, policija ih sumnjiči da su u noći s 11. na 12. ožujka ove godine na području Nove Gradiške iz kioska i tri ugostiteljska objekta otuđili nekoliko tisuća kuna. Policija je pronašla otuđeni novčani iznos koji će biti vraćen vlasnicima, a protiv počinitelja kaznenog djela podnose kaznene prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Također, policajci Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje i nad mlađom muškom osobom koju sumnjiče da je počinila kazneno djelo teške krađe tijekom svibnja 2018. godine u Starom Petrovom Selu, otuđivši mobitel i nekoliko tisuća kuna iz obiteljske kuće 75-godišnjaka. Policija protiv njega podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi, Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, policija ga sumnjiči da je u vremenu od 9. do 11. ožujka u Slavonskom Brodu, iz trgovačkog centra, otuđio veću količinu raznog alata. Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću osumnjičenog te prilikom pretrage pronašli 19 kružnih pila, 2 zračna kompresora, 3 udarna čekića, 96 udarnih bušilica, 28 ubodnih pila i 22 kutne brusilice. Policijski službenici su 42-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku, a potom će biti doveden na Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. Policija svoj rad i postupanje posebno intenzivira na ponavljače prekršaja i kaznenih dijela te se i u ovim slučajevima radi o recidivistima.

Stranica