Policajci pojačali nadzorne aktivnosti

Slika /PU_BP/Promet/IMAG0336.jpg

Brodsko-posavski policijski službenici kaznili rekordere za jurnjavu kroz naselje i vožnju s 2,50 promila

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 13. do 19. svibnja), dogodilo se 36 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba poginula (o kojoj je javnost jučer informirana), dvije osobe su teško ozlijeđene, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Kažnjen za jurnjavu kroz naselje s 122 km/h, te uhvaćen rekorder sa 2,50 promila za volanom
Policijski službenici su pojačali svoje nadzorne aktivnosti, te su prošli tjedan sankcionirali 341 vozača za prometne prekršaje. Najveći broj prekršaja odnosi se na teže prometne prekršaje, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba. Dakle, utvrđeno je 134 prekršaja nepropisnih brzina. Najvećom nepropisnom brzinom od 199 km/h, autocestom A3 (17. svibnja, u 2.37 sati), jurio je 26-godišnjak upravljajući Mercedesom, dok je kroz Podcrkavlje (dana 18. svibnja, u 17.27 sati), nepropisnom brzinom od 122 km/h, jurio 19-godišnjak, upravljajući BMW-om. Zaštitnim sigurnosnim pojasom tijekom vožnje, na prednjim i stražnjim sjedalima nisu bile vezane 32 odrasle osobe te u četiri slučaja djeca nisu bila vezana na propisan način.  Policijski službenici su uhvatili 16 vozača, koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola. Između ostalih, u organizmu 56-godišnjeg rekordera su (dana 20. svibnja, u 1,17 sati, u Slavonskom Brodu), očitali koncentraciju alkohola od 2,50 promila, kojega su odmah isključili iz prometa i zadržali na otriježnjenju. Nadalje, utvrđeno je 11 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Budite oprezni, savjesni i odgovorni u prometu!
U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba, brodsko-posavski policijski službenici i dalje nastavljaju s aktivnostima pojačanog nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje (brzina, alkohol, pojas, mobitel) te pozivaju sve sudionike u prometu da budu oprezni, savjesni i odgovorni.

Stranica