Policajci oduzeli automobil višestrukom počinitelju prometnih prekršaja - završio u zatvoru!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Nadzor brzine21.4.2021.jpg

Recidivista je upravljao pod zabranom, a vozačka dozvola mu je bila nevažeća i poništena zbog kaznenih bodova

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, nadzirući promet, dana 22. srpnja, u 8.10 sati, u Novoj Gradiški, Ulica Zrinskih, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 51-godišnjak.
Utvrđeno je da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, koji je upravljao automobilom unatoč prethodno izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije (od 28. ožujka 2021. do 28. ožujka 2023. godine).

Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju, te su novogradiški policajci također od njega oduzeli osobni automobil i vozačku dozvolu koja je bila proglašena nevažećom i poništena zbog kaznenih bodova.

Policijski službenici su 51-godišnjaka jučer, uz optužni prijedlog predali u Općinski sud Slavonski Brod Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden žurni prekršajni postupak, te je sudskom presudom proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana.
Sudac mu je također odredio zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 18 mjeseci, koja će se izvršiti nakon stjecanja prava na upravljanje.

Policijski službenici su 51-godišnjaka istoga dana u 14.50 predali u Zatvor u Požegi.

Stranica