Pokušao prodati felge, pa mu skinuli sa bankovnog računa više od 12.000 kuna

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Internet.jpg

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara

Foto: Ilustracija

Krajem svibnja, nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo računalne prijevare na štetu 50-godišnjaka koji je putem internetskog portala namijenjenog za prodaju/kupovinu, oglasio da prodaje aluminijske felge.
Nakon što je 50-godišnjak stupio u kontakt s nepoznatom osobom, ta osoba mu je poslala internet poveznicu u koju je upisao svoje osobne podatke, pomoću kojih je nepoznati počinitelj imao pristup njegovom bankovnom računu sa kojega je skinuo iznos od preko 12.000 kuna. 

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela Računalne prijevare te podnošenju odgovarajućih pismena.

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.
Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.


Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.

Stranica