Pokušao prijeći državnu granicu s tuđom putnom ispravom

Slika /PU_BP/2022/Ilustracije2022/20220722_094211.jpg

Policijski službenici protiv 49-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te mu je u upravnom postupku doneseno rješenje o protjerivanju sa prisilnim udaljenjem uz zabranu ulaska

Foto: ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, dana 21. kolovoza u 11.15 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, kontrolirali su osobni automobil, vozača, putnike i prtljagu. Pritom je 49-godišnji (državljanin Bosne i Hercegovine) putnik policijskim službenicima na uvid dao putnu ispravu sa podacima i fotografijom druge osobe te tako pokušao prijeći državnu granicu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđen identitet navedenoga te je potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela Zlouporabe osobne isprave. Utvrđeno je da je osumnjičeni tijekom srpnja došao u posjed tuđe putne isprave, koristeći istu prilikom prelaska državne granice, budući da mu je na snazi prethodno izrečena mjera zabrane ulaska i boravka na području država članica Europskog gospodarskog prostora.

Nadalje je utvrđeno da je 21-godišnjak neovlašteno vršio uslugu prijevoza 49-godišnjaka za novac, o čemu policija dostavlja izvješće u nadležno postupanje Tržišnoj inspekciji Područni ured Osijek.

Policijski službenici protiv 49-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te mu je u upravnom postupku doneseno rješenje o protjerivanju sa prisilnim udaljenjem uz zabranu ulaska u Europski gospodarski prostor u trajanju od dvije godine. Republiku Hrvatsku je napustio preko graničnog prijelaza Stara Gradiška. 
 

Stranica