Pokušao pobjeći policijskim službenicima, no nije uspio

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policijski_auto_02.jpg

Osumnjičeni je pomoću original ključa koji je prethodno otuđio, otključao osobni automobil, stavio u pogon i odvezao u nepoznatom smjeru. Automobil je dana 3. siječnja, pronađen i vraćen vlasniku.

Foto: Ilustracija

Jučer (4 siječnja), policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela.

Utvrđeno je da je 19-godišnjak, dana 1. siječnja, tijekom noći, u ugostiteljskom objektu, u Slavonskom Brodu, iskoristio nepažnju 21-godišnjakinje i otuđio torbicu sa osobnim dokumentima, ključevima od kuće i osobnog automobila, te nekoliko desetaka eura.
Dana 3. siječnja, osumnjičeni je na Trgu Stjepana Miletića, pomoću original ključa koji je prethodno otuđio, otključao osobni automobil (vlasništvo 53-godišnjaka), stavio u pogon i odvezao u nepoznatom smjeru. Istoga dana oko 19 sati, pronađen je otuđeni automobil u Ulici Svetog Franje, te je vraćen vlasniku.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu, (3. siječnja) oko 19.30 sati, u Ulici Petra Svačića, na pješačkoj stazi uočili mušku osobu koju dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela (kasnije utvrđeno da se radi o 19-godišnjaku). Kada je ugledao službeno policijsko vozilo, osumnjičeni se dao u bijeg trčeći, no policijski službenici su ga sustigli na autobusnom kolodvoru, uhitili i priveli u policijsku postaju.

U nastavku daljnjeg rada policijskih službenika, utvrđeno da je isti oko 16.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Savskoj ulici, upravljajući otuđenim osobnim automobilom prešao na suprotni kolnički trak i osvrtnim zrcalom automobila udario u ruku 19-godišnje pješakinje, a kojoj je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje su ozljede okvalificirane kao lakše.

Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom.  
 

Stranica