Pokušali prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima

Slika /PU_BP/Granica2019/g.p.S.B..jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o krivotvorenim PCR testovima, koji su izdani u Bosni i Hercegovini.

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 24. veljače, u 8.40 sati, prilikom ulaza u Republiku Hrvatsku, dvoje državljana Bosne i Hercegovine, predočilo je policijskim službenicima negativne PCR testove.

Radi se o 54-godišnjaku i 49-godišnjakinji, vozaču i putnici u osobnom automobilu (bosansko-hercegovačkih nacionalnih i registracijskih oznaka). Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost predočenih PCR testova, čije sumnje su kriminalističkim istraživanjem i potvrđene. Dakle, utvrđeno je da se radi se o krivotvorenim PCR testovima, koji su izdani u Bosni i Hercegovini.

Policijski službenici protiv oboje podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Pogledajte slijedeće informacije: Graničnim policajcima na uvid dali krivotvorene osobne iskaznice Belgije, Policajcima na uvid dala krivotvoreni PCR test,
U prometu koristio nepripadajuće registracijske pločice.

Stranica