Pojačano postupanje prometne policije za "Vinkovo"

Slika PU_BP/Vinkovo 300 akcija.jpg

Povodom narodnog običaja blagoslova vinograda i proslave blagdana sv. Vinka, a temeljem iskustava iz ranijih godina očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu. A razlog tomu je tradicionalno okupljanje građana radi proslave, u vinogradima, vikend kućama

Foto: Ilustracija

Povodom narodnog običaja blagoslova vinograda i proslave blagdana sv. Vinka, a temeljem iskustava iz ranijih godina očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu. A razlog tomu je tradicionalno okupljanje građana radi proslave, u vinogradima, vikend kućama uz vinograde i vinskim podrumima pri tome koristeći „vinske ceste“. Za očekivati je da će prilikom proslave i konzumacije vina i drugih alkoholnih pića pojedinci pokušati upravljati svojim vozilima. 

Zbog toga će prometna policija poduzeti pojačane mjere nadzora alkoholiziranosti vozača tijekom 22. i 22./23. siječnja 2016. godine (petak/subotu) od 7 sati do 7 sati ujutro slijedećeg dana. Policija će posebno posvetiti pažnju nadzoru vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, ali i prema svim ostalim sudionicima u prometu koji na bilo koji način ne poštuju prometna pravila. 

Akcija se provodi zbog povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i smanjenja broja prometnih nesreća u kojima je uzrok alkohol, a samim tim i smanjenja posljedica prometnih nesreća. 

Policija poziva sve građane koji će koristiti svoja prijevozna sredstva da ne konzumiraju alkohol, ako će na bilo koji način sudjelovati u prometu, a posebno kao vozači, a ukoliko planiraju konzumirati alkohol da si osiguraju siguran prijevoz ili ne sudjeluju u prometu.



Stranica