Pojačano postupanje prema recidivistima

Slika /PU_BP/Promet/Promet-kontrola.2019-a.jpg

Policijski službenici su dvojicu recidivista adekvatno sankcionirali zbog počinjenih težih prometnih prekršaja, te su od istih privremeno oduzeli automobile.

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavljaju i dalje pojačano postupati prema učestalim prekršiteljima prometnih propisa – recidivistima.

Tako su u subotu 14. studenoga, u 0.50 sati, u prometu zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 27-godišnjak. Utvrdili su da isti upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te pod utjecajem alkohola (s 0,84 promila alkohola u organizmu). Unazad tri godine 27-godišnjak je počinio nekoliko težih prometnih prekršaja. Recidivista je odmah isključen iz prometa. Policajci su privremeno oduzeli osobni automobil kojim je upravljao, te protiv istoga podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Nadalje, dana 15. studenoga, u 9.40 sati, u Slavonskom Brodu, na raskrižju Zagrebačke i Ulice Bečic, dogodila se prometna nesreća, koju je prouzrokovao recidivista - učestali prekršitelj prometnih prekršaja. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su utvrdili, da je 24-godišnjak, bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom, te nije postupio po vidno postavljenom prometnom znaku zabrana prometa u jednom smjeru, već je nastavio vožnju u suprotnom smjeru. Potom je automobilom udario u osobni automobil, koji se kretao iz suprotnog smjera. Unazad tri godine, 24-godišnjak je počinio više težih prometnih prekršaja.
Policijski službenici su ga odmah isključili iz prometa, privremeno mu oduzeli osobni automobil, te protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave mjerodavnom Općinskom sudu.
Također slijedi i prekršajna prijava protiv vlasnice automobila, jer je isti dala na upravljanje osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom.

Pogledajte informaciju: Brodsko-posavski policajci privremeno oduzeli automobile zbog prometnih prekršaja.

Stranica