Pojačani policijski nadzori

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija2.jpg

Ovaj tjedan rekorder je biciklista s 2,26 promila alkohola u organizmu

Prilikom redovitih nadzora prometa, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 2. do 8. prosinca, evidentirali su 385 prometnih prekršaja. Od toga je utvrđeno 138 nepropisnih brzina, 21 prekršaj ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja obveza vozača prema pješacima, 7 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 6 prekršaja korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 prekršaja koje su počinili pješaci i dr.

Rekorder je biciklista sa 2,26 promila alkohola u organizmu

Što se tiče alkoholiziranosti tijekom vožnje, ovaj tjedan rekorder je 55-godišnji biciklista, kojega su policijski službenici zaustavili u Slavonskom Brodu, u Ulici S. Radića (dana 5. prosinca, u 14,9 sati), a u čijem organizmu je alkotestom očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,26 promila. Nadalje, dana 7. prosinca, u 20,05 sati, također u Slavonskom Brodu (Zapadna vezna cesta), iz prometa je isključen 51-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom s koncentracijom alkohola u organizmu u iznosu od 2,13 promila. U Novoj Gradiški, dana 8. prosinca, u 3,20 sati, iz prometa je isključen 34-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola (1,76 promila).

U okviru gore spomenutih nadzora, policijski službenici su dana 4. prosinca, u 15.45 sati, u Batrini, na cesti D-49 „ulovili“ 32-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 143 km/h. Na cesti D-7 (Velika Kopanica – Vrpolje), 59-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, krećući se nepropisnom brzinom od 108 km/h.

Policijski nadzori nad prometom se nastavljaju i dalje, a policija poziva sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Pogledajte informaciju: Vozači su obvezni ukloniti blato s vozila

Stranica