Pojačani nadzori za "Martinje"

Slika PU_BP/Fotografija-0002-pol.sl.jpg

Foto: PU brodsko-posavska 

U vremenu od 11. do 13. studenoga policija će provoditi nadzore u prometu i pojačano alko  testiranje vozača. Poznato je da se građani povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ u većem broju okupljaju, konzumirajući alkoholna pića. U tom vremenu će se također, u Slavonskom Brodu održavati kulturna događanja u vidu koncerata, „Dana prvog hrvatskog piva“, te će se okupljati i vinari. Pretpostavlja se da će određen broj građana koji budu pratili ove događaje konzumirati alkoholna pića, a potom sjesti za upravljač vozila. Policija upozorava sve sudionike u prometu da ne konzumiraju alkoholna pića, a potom upravljaju vozilom u prometu na cesti, jer takvo grubo kršenje prometnih pravila neće tolerirati.

Svrha ove akcije je uspostavljanje primjerenog javnog reda i stege svih sudionika u prometu u dane „Martinja“, odnosno smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu. Policija će posebnu pažnju usmjeriti nadzoru vozača s naglaskom na vožnje pod utjecajem alkohola, no i prema ostalim sudionicima u prometu koji ne štuju prometna pravila.

U dane„Martinja“ prošle godine u vremenu od 11. do14. studenog, dogodilo se10 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je jedan od sudionika upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom prvih deset mjeseci ove godine evidentirano je 809 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (prekršaji bez prometnih nesreća), a u istom razdoblju prošle godine 628 prekršaja.

Osim oblasti prometa, svaka ustrojstvena jedinica će biti angažirana i nadzirati svoje postajno područje, kako ne bi bilo izgreda, odnosno narušavanja javnog reda i mira. Slijede nadzori ugostiteljskih objekata, no i usluživanja i točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama. Pozornost će se obratiti i na članak 95 Obiteljskog zakona.

Upoznajte se sa stanjem sigurnosti na području policijske uprave.



Stranica