Pojačani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/PanoPU.jpg

Policija apelira na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 3. do 9. kolovoza, dogodilo se 16 prometnih nesreća (4 s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom) u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su 3 osobe lakše ozlijeđene.
I prošli tjedan, kao i prethodnih, policijski službenici su provodili kontinuirane nadzore prometa. U prošlotjednim pojačanim nadzorima, evidentirano je 318 prometnih prekršaja, od kojih je 138 prekršaja nepropisnih brzina, 59 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji (12 pretjecanje i obilaženje, 3 bez položenog vozačkog ispita i dr.). 
Jedan vozač jurio autocestom brzinom od 200 km/h, drugi kroz naselje 100 km/h, a treći upravljao s 2,35 promila alkohola u organizmu
Najveća nepropisna brzina od 20 km/h, utvrđena je dana 8. kolovoza, u 20,40 sati, na autocesti A3, kod Oriovca, kojom prilikom je osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka  upravljao 42-godišnjak. Nepropisnom brzinom od 100 km/h, kroz naselje (u Slobodnici), dana 9. kolovoza, u 14 sati, kretao se 20-godišnjak upravljajući osobnim automobilom. Najveća koncentracija alkohola od 2,35 promila, očitana je u organizmu 47-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom, u Sikirevcima (3. kolovoza, oko 15.30 sati).
Pojačani nadzori i dalje u kontinuitetu
Pojačani policijski nadzori u prometu se u kontinuitetu nastavljaju s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje i kažnjavanje recidivista, odnosno onih koji učestalo krše prometne propise.
Policija apelira na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Foto: Ilustracija

Stranica