Pojačani nadzori prometa - policija poziva na oprez!

Slika PU_BP/Akc.promet.12.2017. - Copy.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u kontinuitetu pojačano nadziru promet, pa su tako i prošli tjedan, od 25. do 31. prosinca, proveli preventivno represivne aktivnosti u prometu. U tom vremenu dogodila se 21 prometna nesreća u kojima je 10 osoba stradalo (3 osobe su teško ozlijeđene, dok je 7 osoba lakše ozlijeđeno).

Policijski službenici su u ovoj akciji sankcionirali 421 prekršaj, od čega 271 prekršaj nepropisnih brzina, 14 alkohola, 13 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te su u manjem broju zastupljeni i drugi prekršaji. Policajci su pritom na autocesti A3, kaznili vozača za brzu vožnju (234 km/h), te vozača koji je u naselju jurio vozilom krećući se brzinom od 103 km/h.  Najveća koncentracija alkohola koja je očitana u organizmu vozača iznosila je 1.87 promila.

Razvidno je da su i prošli tjedan (kao i prethodnih), najbrojniji prekršaji koji su česti čimbenici najtežih stradavanja osoba u prometnim nesrećama, te policija poziva sve sudionike u prometu na oprez, pridržavanje prometnih propisa,  te također savjesno i odgovorno ponašanje u prometu.



Stranica