Pojačani nadzori prometa i dalje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Policijski službenici će i dalje intenzivno provoditi aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel)

Foto: Ilustracija

U vremenu od 28. studenoga do 4. prosinca, na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenom osobom (lakše tjelesne ozljede) i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su prilikom nadzora prometa prošli tjedan utvrdili 278 prometnih prekršaja. Od toga je 123 prekršaja nepropisnih brzina, 36 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje i dr. Koncentracija  alkohola od 1,66 promila, očitana je u organizmu 52-godišnjeg bicikliste, dana 4. prosinca, u 23 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici 108. brigade ZNG, dok se (dana 2. prosinca, u 13.55 sati) nepropisnom brzinom od 96 km/h kroz naselje (Gornja Vrba), kretao 47-godišnjak upravljajući osobnim automobilom. Protiv prekršitelja su podnesene prekršajne prijave.

Policijski službenici će i dalje intenzivno provoditi aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Stranica