Pojačani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/nadzor...jpg

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet u cilju povećanja sigurnosti prometa i prevencije prometnih nesreća te njihovih posljedica. Prioritetno će sprječavati i sankcionirati najteže prometne prekršaje

Foto: ilustracija

U nastavku pojačanih nadzora u prometu, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, osim što su dana 9. kolovoza proveli petosatnu preventivno represivnu akciju (U akciji s naglaskom na brzine sankcionirana 23 vozača), prošli tjedan (od 6. do 11. kolovoza) su kontrolirali 636 vozila.

Pritom su utvrdili 410 prometnih prekršaja, od kojih 199 prekršaja nepropisnih brzina, 57 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dr.

Najveća koncentracija alkohola od 2,42 promila (Grubo kršio prometne propise, uhićen i priveden u policijsku postaju), očitana je u organizmu vozača u Slavonskom Brodu, dok je najveća nepropisna brzina od 120 km/h kroz naselje utvrđena u Slavonskom Brodu (Ul. S. Radića), a najveća nepropisna brzina od 169 km/h na autocesti A3, za koje prekršaje su sankcionirani vozači osobnih automobila. 

Policijski službenici nastavljaju u kontinuitetu pojačano nadzirati promet u cilju povećanja sigurnosti prometa i prevencije prometnih nesreća te njihovih posljedica. Aktivnosti policije su usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja (brzina, alkohol, pojas i mobitel), a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

Policija apelira na sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
 

Stranica