Pojačani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija2.jpg

Policijski službenici će i dalje intenzivno provoditi aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 689 vozila. Pritom su utvrdili 440 prometna prekršaja, od kojih 153 prekršaja nepropisnih brzina, 54 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. U manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (8 pretjecanje i obilaženje, 5 zaštitna kaciga, 4 neregistrirano vozilo i dr.).

Koncentracija alkohola od 2,19 promila očitana je u organizmu 44-godišnjeg vozača u Slavonskom Brodu (3. listopada). Nepropisna brzina od 136 km/h kroz naselje (Staro Topolje) utvrđena je dana 6. listopada, dok je nepropisna brzina od 176 km/h na autocesti A3 utvrđena dana 4. listopada, a za koje prekršaje su sankcionirani vozači osobnih automobila (rođ. 1972. i 1990.).

Policijski službenici će i dalje intenzivno provoditi aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Stranica