Pojačani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija-auto.jpg

Policijski službenici "ulovili" vozača s 2,55 promila alkohola u organizmu, a drugi jurio kroz naselje brzinom od 106 km/h

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su u prošlotjednim nadzorima prometa, posebno pojačano postupali prema počiniteljima težih prometnih prekršaja – recidivistima, a s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja i smanjenja broja prometnih nesreća. U kontinuiranim nadzorima kontrolirano je 636 vozila, te je utvrđen 341 prometni prekršaj. Utvrđeno je 95 prekršaja nepropisnih brzina, 78 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 11 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 6 prekršaja upravljanja bez položenog ispita, te dr.

Dana 24. lipnja, u Slavonskom Brodu, u Ulici Svetog Lovre, policijski službenici su sankcionirali 19-godišnjaka zbog prebrze vožnje kroz naselje. Naime, 19-godišnjak je upravljao automobilom krećući se brzinom od 106 km/h.

Nadzirući promet u Oprisavcima, policijski službenici su dana 25. lipnja, u 13.45 sati, utvrdili da 44-godišnjak upravlja traktorom pod utjecajem alkohola. Alkotestom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 2,55 promila.

Pojačane aktivnosti policije u prometu samo su jedan od čimbenika kojim se utječe na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba. Primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može se ostvariti isključivo poduzimanjem mjera policije, već i odgovornim i pozitivnim ponašanjem sudionika u prometu.

Pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje.

Stranica