Pojačane aktivnosti policije u nadzoru prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija2.JPG

Protiv vozača podneseni su optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su dana 26./27. listopada od 23 do 5 sati, na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, proveli preventivno-represivnu akciju u prometu, usmjerenu na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, ali i drugih teških prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.
Tijekom provođenja akcije evidentirano je 10 počinitelja takvih vrsta prekršaja.

Pa su tako, sinoć oko ponoći u Novoj Gradiški u Gundulićevoj ulici zaustavili i kontrolirali osobni automobil, kojim je upravljao 70-godišnjak.
Izvršenim alkotestiranjem u organizmu vozača je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,27 promila.

Nadalje, 27. listopada oko 00:30 sati u Cerniku, policijski službenici su zaustavili 33-godišnjkaka koji je također upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,03 promila.

Policijski službenici su alkoholizirane vozače priveli u službene prostorije policije gdje su pregledani od djelatnika Hitne medicinske pomoći, koji su konstatirali da su navedeni sposobni za daljnji postupak u policiji.
Protiv obojice vozača podneseni su optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
 

Stranica