Pojačan nadzor prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

Potekli tjedan (15.-21- ožujak) na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 12 prometnih nesreća, te je utvrđeno 469 prometnih prekršaja

Prošli tjedan (od 15. do 21. ožujka), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od kojih 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (1 osoba teško ozlijeđena), te 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U istom vremenu, policijski službenici su nadzirući promet, utvrdili 469 prometnih prekršaja, od čega je utvrđeno 228 prekršaja nepropisnih brzina, 56 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 19  prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te su utvrđeni i drug prometni prekršaji.
Najveća nepropisna brzina od 218 km/h, utvrđena je izvan naselja na autocesti A3, dana 21. ožujka, u 12.30 sati, a za isti prekršaj, sankcioniran je 22-godišnji vozač (državljanin Bugarske). Za najveću nepropisnu brzinu od 114 km/h, kroz naselje (Bartolovci, dana 16. ožujka, u 21.15 sati), sankcioniran je 29-godišnjak. Najveća koncentracija alkohola od 2,61 promila, očitana je u organizmu 62-godišnjeg vozača bicikla, protiv kojeg su policijski službenici podnijeli prekršajni nalog.

Unatoč svim apelima, jedan dio građana i nadalje grubo krši prometne propise, vozi nepropisnom brzinom, koristi mobitel tijekom vožnje, ne veže se zaštitnim pojasom, te konzumira alkoholna pića, nakon čega nažalost sjeda za upravljač vozila.
Ovom prilikom upozoravamo sudionike u prometu, da budu oprezni u prometu, savjesni i odgovorni, te se pridržavaju prometnih propisa.
Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te sprječavati i sankcionirati najteže prekršaje.

Foto: ilustracija

Stranica