Pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Alkohol_vožnja.jpg

Policijski službenici su prekršitelje priveli u prostorije policije i zadržali do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Foto: Ilustracija

U subotu, 10. veljače oko 00.30 sati u Slavonskom Brodu u Ulici Matije Mesića dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je 30-godišnjak napustio mjesto događaja.
Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je 30-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,19 promila upravljao osobnim automobilom navedenom ulicom, te da je izgubivši nadzor nad vozilom prešao na obilježeni parkirališni prostor nakon čega je udario u dva parkirana vozila.
Nakon navedenog isti je napustio mjesto događaja, no ubrzo su ga policijski službenici pronašli i priveli  u prostorije policije gdje je zadržan do otrježnjenja.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a protiv 30-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Zatim, u nedjelju 11. veljače oko 3.15 sati u Slavonskom Brodu na raskrižju kružnog toka u Osječkoj Ulici dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je uzrokovao alkoholizirani 27-godišnjak s osobnim automobilom.
Očevidom je utvrđeno kako se 27-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,86 promila kretao od smjera Osječke Ulice prema kružnom toku, a da pri tome nije brzinu kretanja svoga vozila prilagodio stanju i uvjetima na cesti (noć, mokar kolnik), te je sletio na betonsku površinu i udario u metalnu zaštitnu ogradu.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozač je priveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te je u vezi počinjenih prometnih prekršaja 27-godišnjaku izdan prekršajni nalog.
 

Stranica