Počinio više prekršaja, pokušao pobjeći policiji, no ubrzo je uhvaćen

Slika /PU_BP/Promet/policija 2019. -1.jpg

Dvadesetsedmogodišnjak je upravljao neregistriranim automobilom pod utjecajem alkohola (0,86 promila), prilikom vožnje nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom te nije kod sebe imao vozačku dozvolu, niti osobnu iskaznicu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 13. srpnja, uhitili su 26-godišnjaka koji je počinio više prekršaja te pokušao pobjeći policiji, ali je ubrzo uhvaćen.

Naime, policijski službenici su navedenog dana, u 19.45 sati, u Tomici, kontrolirali osobni automobil i od vozača zatražili osobne dokumente, na što se vozač oglušio i započeo udaljavati sa vozilom postigavši gornju granicu okretaja motora i proklizavanje kotačima. Prilikom vožnje, vozač je radnje skretanja obavljao bez uporabe pokazivača smjera, a potom zaustavio automobil, izašao iz istoga te se dao u bijeg trčeći, no ubrzo je uhvaćen.

Utvrđeno je da se radi o 27-godišnjaku, koji je upravljao neregistriranim automobilom. Prilikom vožnje nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom te nije kod sebe imao vozačku dozvolu, niti osobnu iskaznicu. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 0,86 promila te je priveden u policijsku postaju i zadržan na otriježnjenju.

Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog više počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Pogledajte objavljenu vijest: Zbog prometnih prekršaja 10 dana zatvora.

Stranica