Pobjegao s mjesta prometne nesreće, no ubrzo je pronađen

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/lisice.jpg

Proglašen je krivim te je kažnjen zatvorskom kaznom od 30 dana, novčanom kaznom od 26.500 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 24 mjeseca, nakon čega je predan u zatvor u Požegi

Nakon prometne nesreće u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (11. veljače, u 18.45 sati), vozač osobnog automobila je napustio mjesto događaja, ne obavijestivši policiju. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, došli su do saznanja o počinitelju. Utvrđeno je da se radi o 50-godišnjaku (višestrukom počinitelju prometnih prekršaja), kojega su 12. veljače, pronašli na adresi prebivališta i nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje.
Pritom su utvrdili, da je 50-godišnjak upravljao osobnim automobilom, iako mu je prethodno izrečena zabrana upravljanja, odnosno dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta zbog prethodno počinjenih prometnih prekršaja. Tijekom vožnje, a zbog neprilagođene brzine, 50-godišnjak nije na vrijeme uočio 60-godišnju vozačicu bicikla, koja se kretala ispred, te je došlo do udara bočnog dijela automobila u bicikl i pada biciklistice zajedno s biciklom u kanal. Nakon toga se vozač osobnog automobila udaljio s mjesta prometne nesreće, ne obavijestivši policiju. Ozlijeđenoj vozačici bicikla, pružena je hitna pomoć te je prevezena u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje je zadržana na daljnjem liječenju. Ozljede su okvalificirane kao lakše.
Policijski službenici su, po pronalasku 50-godišnjaka, od istoga privremeno oduzeli osobni automobil sukladno čl. 229. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Potom su 50-godišnjaka zbog počinjenih prometnih prekršaja uz optužni prijedlog priveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden žurni prekršajni postupak. Sudskom presudom proglašen je krivim te je kažnjen zatvorskom kaznom od 30 dana, novčanom kaznom od 26.500 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 24 mjeseca, nakon čega je predan u zatvor u Požegi.

Foto: ilustracija

Stranica