Planirali kupiti bazen za iznos ispod 200 eura, a ostali bez nekoliko desetaka tisuća kuna

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Internet.jpg

Uplatio iznos ispod 200 eura za bazen i usluge slanja, pa mu skinut iznos ispod 30 tisuća kuna

Foto: Ilustracija

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dana 8. srpnja, zaprimljena je kaznena prijava od oštećenog 53-godišnjaka sa područja Općine Slavonski Šamac.
Oštećeni je izjavio da je njegov sin, dana 6. srpnja, putem društvene mreže kontaktirao nepoznatu osobu koja je prodavala vanjske bazene i dogovorio kupnju.
Potom je na doznačeni račun nepoznate osobe sa svoje i očeve kreditne kartice (koju mu je otac dao na korištenje), uplatio iznos ispod 200 eura za bazen i usluge slanja.
Ubrzo su obojica dobili poruke od banke o izvršenim sumnjivim transakcijama putem kojih je sa njihovih računa skinut iznos ispod 30 tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela računalne prijevare, te podnose izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Savjeti građanima:
Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line. Uvijek treba paziti na komunikaciju putem društvenih mreža, putem kojih često vrebaju osobe spremne na prijevaru. Građane još jednom podsjećamo da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele olako kartični PIN ili lozinku za online bankarstvo.

Pročitajte više o tome kako ostati zaštićen od online prijevara Ravnateljstvo policije - Internet prijevare (gov.hr)



Stranica