Pijani vozač s neregistriranim automobilom izazvao prometnu nesreću

Slika PU_BP/Alkohol boca za volanom 300.jpg

Foto: Ilustracija

U subotu, dana 11. lipnja, oko 23.10 minuta, u Garčinu se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač, napustivši mjesto događaja.

Policija je nakon očevida utvrdila da je u prometnoj nesreći sudjelovao 47-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom za koji je istekao rok važenja prometne dozvole te tom prilikom nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Nadalje, zbog neprilagođene brzine prilikom vožnje ispred svog vozila nije na vrijeme uočio traktor sa priključkom kojim je upravljao 33-godišnjak, pa je došlo do udara vozila u traktorski priključak (rotaciona kosilica) i slijetanja traktora u kanal. Vozač osobnog automobila je nakon toga napustio mjesto događaja, ne obavijestivši policiju, no ubrzo su ga policijski službenici pronašli i alko testirali. U njegovu organizmu očitana je koncentracija alkohola u iznosu od 2.50 promila te je zadržan u policiji do otriježnjenja.

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 33-godišnji vozač traktora, čije ozljede su okvalificirali liječnici u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 47-godišnjaka dostavljaju odgovarajuće prijave mjerodavnom tijelu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 



Stranica