Pecao u Savi i uočio minsko-eksplozivna sredstva

Slika /PU_BP/Oružje2019/Oružje.png

Građanin je odmah pozvao policijske službenike osposobljene za protueksplozijsku zaštitu, koji su utvrdili da se radi o tri trenutne tromblonske mine, a koje su preuzeli na siguran način

Foto: Ilustracija

Dana 21. kolovoza, oko 18 sati, u Slavonskom Brodu, u blizini visećeg mosta (Ulica Stjepana Radića), oko 1 kilometar zapadno od naseljenog mjesta, 35-godišnjak je prilikom pecanja u koritu rijeke Save uočio minsko eksplozivna sredstva.
Odmah je pozvao policijske službenike osposobljene za protueksplozijsku zaštitu, koji su utvrdili da se radi o tri trenutne tromblonske mine, koje su isti preuzeli na siguran način do uništenja. Minsko eksplozivna sredstva su  postaja vidljiva nakon povlačenja rijeke Save zbog niskog vodostaja te najvjerojatnije zaostala iz Domovinskog rata.

Policijska uprava brodsko-posavska upozorava građane da budu oprezni te ukoliko pronađu ili uoče predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva iste ne diraju, već odmah pozovu policiju na broj 192. Na teren će izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će ista na siguran način ukloniti i uništiti.

Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim.  

Stranica