Otkriveni počinitelji kaznenih djela, a otuđeni predmeti vraćeni vlasniku

Slika /PU_BP/Uhićenja2018/handcuffs-2102488_1280[1].jpg

Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja pronašli i oduzeli otuđene predmete te vratili oštećenom, a protiv osumnjičenih podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe (u dobi od 18, 18 i 21), zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teška krađa, krađa i računalna prijevara.

Kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom i 21-godišnjakom je utvrđeno da su isti tijekom travnja, na području Općine Nova Kapela, provalili u gospodarski objekt (vlasništvo 44-godišnjaka) i otuđili traktorsku kosilicu, prikolicu, kompresor te spremnik od 90 litara (vrijednosti nekoliko tisuća eura). Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja pronašli i oduzeli otuđene predmete te vratili oštećenom, a protiv osumnjičenih podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem nad drugim 18-godišnjakom, utvrđeno je da je isti, dana 7. svibnja, tijekom noći, u Slavonskom Brodu, u ugostiteljskom objektu iskoristio nepažnju 29-godišnjaka otuđivši torbicu sa novčanikom, osobnim dokumentima, bankovnim karticama te drugim osobnim predmetima. Nakon toga je u više transakcija otuđenom bankovnom karticom platio proizvode bez upotrebe PIN-a, pričinivši vlasniku štetu od više stotina eura. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.  

Stranica