Otkrivena tri krivotvorena PCR testa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_0756-lisice.jpg

Policijski službenici su posumnjali da se radi o krivotvorinama, te su nad tri osobe proveli kriminalističko istraživanje.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 23. siječnja, policijski službenici su kontrolirajući osobe, prtljagu i vozila, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, kod tri osobe (svi državljani Republike Hrvatske) otkrili krivotvorene PCR testove.

U 12. 45 sati, 39-godišnja vozačica osobnog automobila (bosansko-hercegovačkih nacionalnih i registracijskih oznaka), dala je na uvid negativan PCR test, a u 21.50 sati, isto su učinili i 41-godišnjak i 43-godišnjakinja (vozač i putnica iz osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka), koji su policajcima na uvid dali negativne PCR testove.

Nakon sumnje da se radi o krivotvorinama, policajci su proveli kriminalističko istraživanje, te utvrdili da se radi o krivotvorenim PCR testovima, izdanim u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Policijski službenici protiv spomenute tri osobe podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Pogledajte informaciju: S krivotvorenim testovima za COVID-19 pokušali ući u Republiku Hrvatsku.
 

Stranica