Osumnjičeni za krivotvorenje novca

Slika PU_BP/IMG_1862.jpg-uhićenje.jpg

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 36, 39 i 42 (dvije osobe sa područja brodsko-posavskog i jedna osoba sa područja osječko-baranjskog), na okolnosti počinjenja kaznenog djela krivotvorenje novca te drugih kaznenih  

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 36, 39 i 42 (dvije osobe sa područja brodsko-posavskog i jedna osoba sa područja osječko-baranjskog), na okolnosti počinjenja kaznenog djela krivotvorenje novca te drugih kaznenih djela i prekršaja. Policija sumnjiči trojicu muškaraca da su s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom na području Bugarske otkupili krivotvorene eure. Potom su na području Republike Hrvatske (u Slavonskom Brodu, Osijeku i Vinkovcima), stavili više novčanica od 500 eura u opticaj.

Temeljem naloga Županijskog suda Slavonski Brod i Osijek, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i Policijske uprave osječko-baranjske, pretražili su domove i prostorije koje koriste osumnjičenici, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 371,1 kilogram rezanog duhana, 189 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske i 15 komada streljiva, call. 7,65 milimetara. Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose odgovarajuće kaznene i prekršajne prijave mjerodavnim tijelima.



Stranica