Osumnjičen za kaznena djela pogodovanje vjerovnika i krivotvorenje službene ili poslovne isprave

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/PanoPU.jpg

Policijski službenici protiv 40-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenih djela.

Naime, policija sumnjiči 40-godišnjaka, da je u veljači 2019. godine, sačinio i potpisao ugovor, ovjerivši ga pečatom trgovačkog društva u stečaju kao dužnika, a sa čije rukovodne dužnosti je bio prethodno razriješen, i znao je da više nije odgovorna osoba istog društva, te drugog trgovačkog društva kao vjerovnika, i njega osobno kao preuzimatelja duga u iznosu iznad 200 tisuća kuna.

Osumnjičeni je također znao, da je trgovačko društvo u stečaju nesposobno za plaćanje, jer je račun društva bio u blokadi od studenoga 2017. godine. Dakle, za spomenuti iznos, osigurao je tražbinu vjerovnika koji nije u to vrijeme imao pravo na ispunjenje tražbine, onemogućivši time naplatu ostalih vjerovnika koji su imali pravo na osiguranje svoje tražbine.

Policijski službenici protiv 40-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i kaznenog djela pogodovanje vjerovnika.

Pogledajte informaciju: Kazneno prijavljen zbog krađe, a prekršajno zbog nedozvoljenog posjedovanja droge.

Stranica