Oštetio državni proračun RH za iznos iznad 330.000,00 eura

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_0756-lisice.jpg

Protiv 43-godišnjaka je dostavljena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela: Utaja poreza ili carine, Krivotvorenje isprave i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Foto: Ilustracija

U zajedničkoj suradnji policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske Službe kriminalističke policije i djelatnika Porezne uprave Područnog ureda Slavonski Brod, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Pritom je utvrđena osnovana sumnja da osumnjičeni kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva sa područja u nadležnosti rada navedene policijske uprave, u vremenu od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2021., nije izvršio točan obračun, prijavu i uplatu poreza na dohodak te prirez poreza na dohodak od nesamostalnog rada, kao i pripadajuće doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u iznosu iznad 330.000,00 eura (iznad 2.500.000,00 kn). Za navedeni iznos je oštetio državni proračun Republike Hrvatske, pribavivši trgovačkom društvu nepripadnu imovinsku korist.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni službenicima Porezne uprave Područnog ureda Slavonski Brod dostavio više desetaka lažno izrađenih izvadaka po transakcijskom računu trgovačkog društva.
Temeljem lažno izrađenih izvadaka koje je koristio kao prave, svjesno je vodio poslovne knjige s ciljem otežane preglednosti poslovanja i imovinskog stanja.

Sukladno utvrđenom, protiv 43-godišnjaka je dostavljena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela: Utaja poreza ili carine, Krivotvorenje isprave i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Stranica