Oprez u prometu, tragedija se može dogoditi u trenu!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Nepropisne brzine su jedan od češćih uzročnika prometnih nesreća i stradavanja osoba, te policijski službenici ponovno pozivaju sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa

Foto: Ilustracija

U sklopu pojačanih nadzora s ciljem smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod proveli su preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje nepropisnih brzina.
 
Na području policijske postaje, tijekom siječnja i veljače, dogodilo se ukupno 163 prometne nesreće, dok se u istom vremenu prošle godine dogodilo 105 prometnih nesreća. Nastradalo je 55 osoba (2022. godine 41 osoba), od kojih jedna osoba smrtno, 10 osoba je teško ozlijeđeno, a 44 osobe su lakše ozlijeđene. 
Od ukupnog broja prometnih nesreća, 29 prometnih nesreća se dogodilo zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, odnosno 64 % više u odnosu na isto vrijeme prošle godine kada se dogodilo 18 prometnih nesreća.

Utvrđeni broj prekršaja prekoračenja brzine (dva mjeseca 2023. godine 1332 prekršaja) u nadzoru prometa u povećanju je za 20,33 % odnosu na prošlu godinu (utvrđeno 1107 prekršaja).

U jučerašnjoj 4-satnnoj preventivno represivnoj akciji s naglaskom na nepropisne brzine sankcionirano je 26 vozača za navedeni prekršaj, te je utvrđena i najveća nepropisna brzina (113 km/h) kretanja vozila kroz naselje (Stari Slatinik), za koji prekršaj je sankcionirana 38-godišnja vozačica.
 
Nepropisne brzine su jedan od češćih uzročnika prometnih nesreća i stradavanja osoba, te policijski službenici ponovno pozivaju sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer se prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila tragedija može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 

Stranica