Oprez, prevaranti se na razne načine pokušavaju domoći novca!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Građani, budete oprezni jer se prevaranti na razne načine pokušavaju domoći novca. Dobro provjerite s kim ste u komunikaciji i kome uplaćujete novac. Uvijek budite sumnjičavi, te ukoliko posumnjate da bi se moglo raditi o prijevari pozovite policiju

Foto: ilustracija
 

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dvoje građana je prijavilo kaznena djela Prijevare.

U prvom slučaju, tijekom svibnja, nepoznati počinitelj je putem društvene mreže doveo u zabludu 60-godišnjakinju obećavajući joj veću novčanu zaradu putem sportske kladionice, nakon čega je oštećena po uputama nepoznate osobe u nekoliko navrata uplatila iznos oko tri tisuće eura. Nakon uplate nije više mogla stupiti u kontakt s nepoznatom osobom te je shvatila da je prevarena.

U drugom slučaju, oštećeni 58-godišnjak je (tijekom svibnja) uočio oglas u vezi prodaje stolarske kružne pile te u namjeri kupnje iste komunicirao nepoznatu osobu, dogovorivši uplatu iznosa oko tri tisuće eura, a nakon uplate nepoznata osoba je prekinula daljnju komunikaciju.

Policijski  službenici podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje.

Upozorenje građanima

Građani, budete oprezni jer se prevaranti na razne načine pokušavaju domoći novca. Dobro provjerite s kim ste u komunikaciji i kome uplaćujete novac. Uvijek budite sumnjičavi, te ukoliko posumnjate da bi se moglo raditi o prijevari odmah pozovite policiju na broj 192.

Budite oprezni, pogledajte prethodno objavljenu vijest:  OPREZ: Ne dijelite svoje bankovne podatke, te više savjeta o tome kako se zaštiti od različitih oblika online prijevara, pročitajte na stranici: Web heroji - ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba.



Stranica