Oprez: 88-godišnjak ostao bez 3000 kn

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Novac.2020.jpg
Dana 11. svibnja policijskim službenicima je prijavljeno kazneno djelo prijevare na štetu 88-godišnjaka, a koje se dogodilo krajem travnja, u Oprisavcima. Dvije nepoznate ženske osobe su se predstavile kao zdravstvene djelatnice, od kojih je jedna ušla u kuću 88-godišnjaka, te mu prodala medicinsko pomagalo za 3.000,00 kn, a za koje je tvrdila da vrijedi više desetaka tisuća kuna. Obzirom da mu nije isporučeno medicinsko pomagalo, oštećeni je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja.
UPOZORENJE: Policija upozorava građane da budu oprezni, posebice starije osobe, obzirom na pojavu ovakvih načina krađe. Nepoznate ženske osobe u paru, same ili više njih, dolaze na kućne adrese uglavnom starijih osoba, koje žive same, nudeći im razne medicinske usluge ili medicinska pomagala.
Vrlo je važno da se starije osobe koje ostaju same u kući ili žive same, zaključavaju u svom stanu ili obiteljskoj kući, te nepoznate osobe ne puštaju u unutrašnjost svog doma. Ukoliko se izrazi sumnja u namjere nepozvanih posjetitelja, potrebno je čim prije obavijestiti policiju na broj 192.

foto:ilustracija

Stranica