Operativna akcija "Mir i dobro"

Operativna akcija "Mir i dobro", aktualna je od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019.



Foto: PU brodsko-posavska
Operativna akcija „Mir i dobro“, provoditi će se na području Policijske uprave brodsko-posavske od 15. prosinca 2018. godine do 8. siječnja 2019. godine. U cilju podizanja stanja sigurnosti i sprječavanja stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava, oružja i drugih eksplozivnih tvari, policijski službenici će intenzivirati preventivne i represivne aktivnosti u svim segmentima svoga rada. Policijski službenici i djelatnici Inspektorata unutarnjih poslova Policijske uprave brodsko-posavske, provoditi će nadzor prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava.

Policijski službenici će (kako u policijskim odorama, tako u civilnim odijelima) obilaziti javne prostore na kojima se okuplja veći broj osoba: u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, i drugim mjestima na području u nadležnosti policijske uprave, a na kojima se odvijaju Adventi na otvorenim i zatvorenim prostorima (korzo, trgovački centri i dr.), razni koncerti, sportske, kulturne i druge manifestacije. Pojačano će obilaziti vjerske objekte, prilikom misnih slavlja i drugih vjerskih okupljanja građana u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Ostvareni su kontakti policije i predstavnika osnovnih i srednjih škola, kojom prilikom policijski službenici educiraju učenike na temu pirotehničkih sredstava, o tome, što je dozvoljeno i u kojem vremenskom razdoblju, te će pritom učenicima ukazati na opasnosti i štetne posljedice koje mogu nastati u slučaju nestručnog rukovanja pirotehnikom.

U području prometa se očekuje povećan broj vozila, obzirom da će za blagdane dolaziti građani, koji privremeno rade izvan Republike Hrvatske, a očekuje se i pojačano prometovanje na graničnim prijelazima. Policijski službenici će pojačano nadzirati promet, te podsjećaju građane i sudionike u prometu na strpljivost i toleranciju, te također da svojim pozitivnim ponašanjem doprinesu boljem stanju sigurnosti u prometu.

Policija će pojačano sprječavati i procesuirati počinitelje kaznenih djela i prekršaja, posebice kaznenih djela razbojništava, teških krađa i krađa. Nadzirati će u suradnji sa drugim inspekcijskim službama rad ugostiteljskih objekata, a posebice davanje, odnosno točenje alkoholnih pića maloljetnim osobama, prodaju duhanskih proizvoda,  te će također nadzirati noćne izlaske djece (mlađih od 16 godina), bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje.
 
 


Stranica