Okrugli stol "Prevencija ovisnosti među mladim Romima"

Slika PU_BP/Prev ovis međ ROM I 300.jpg

Jučer, 24. studenog (utorak) od 11 do 12,30 sati u prostorijama Gradske knjižnice, Trg Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu održan je okrugli stol na temu Prevencija ovisnosti među mladim Romima. Okrugli stol je organizirao Informativni pravni centar Slavonski Brod 

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer, 24. studenog (utorak) od 11 do 12,30 sati u prostorijama Gradske knjižnice, Trg Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu održan je okrugli stol na temu Prevencija ovisnosti među mladim Romima. Okrugli stol je organizirao Informativni pravni centar Slavonski Brod, Gradska knjižnica Slavonski Brod i Grad Slavonski Brod. 

S obzirom da je trenutno i mjesec borbe protiv ovisnosti, a problem ovisnosti prisutan je u svakodnevnom životu te jednako pogađa sve skupine građana neovisno o nacionalnoj pripadnosti, spolu ili dobi svrsishodno je održavanje ovakvog okruglog stola. Cilj ovog okruglog stola je uz pomoć različiti dionika (institucija, javnih ustanovo, nevladinih organizacija i dr), koji provode programe prevencije podići svijest cjelokupne populacije o štetnosti različitih sredstava ovisnosti.

Na okruglom stolu sudjelovali su predsjednik Gradskog vijeća romske nacionalne manjine Grada Slavonskog Broda Milan Mitrović, ravnateljica Centara za socijalnu skrb Slavica Nikšić, voditeljica Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo Irena Jurišić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubravka Marković, predsjednica Udruge zajednice klubova liječenih alkoholičara Tatjana Bakula-Vlaisavljević, ravnateljica OŠ Hugo Badalić Irena Čugura i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske Boris Janč. 

Svaki sudionik okruglog stola je kroz desetominutno izlaganje iz svojeg područja prezentirao metode rada i iskustvo u radu, a kroz diskusiju sudionici su razmijenili znanja kao i iskustva s naglaskom na primjere iz prakse, govorili o poteškoćama na koje nailaze u radu te mogućim mjerama poboljšanja programa prevencije.

Po završetku okruglog stola u 12,30 sati u Gradskoj knjižnici održana je izložba fotografija pod nazivom Naši sugrađani Romi, a to su djela mladih Roma, koji su ovim željeli upoznati širu javnost sa životom romske zajednice u našem Gradu.
 



Stranica