Oglasila prodaju stolnog računala, pa ostala bez 275 eura

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Internet.jpg

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela, te će zaprimljenu kaznenu prijavu proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje zaprimljena je prijava u vezi kaznenog djela računalne prijevare.

Naime, 21-godišnjakinja sa područja Slavonskog Broda, dana 12. travnja, putem interneta je oglasila prodaju stolnog računala te joj se javila osoba i predstavila kao kupac. Nepoznata osoba je potom poslala internet poveznicu u koju je 21-godišnjakinja upisala svoje podatke, odnosno podatke bankovnog računa sa sigurnosnim CVV brojem, nakon čega joj je sa računa skinut iznos od 275 eura.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela, te će zaprimljenu kaznenu prijavu proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Građani budite oprezni i imajte na umu da prevaranti „nikad ne spavaju“ te su uvijek u akciji.
Ukoliko dobijete slične poveznice u poruci, ne otvarajte, već izbrišite poruku.
Nemojte postati žrtva kaznenog djela te nikada ne dijelite osobne podatke i podatke o svojoj bankovnoj kartici ili financijama.

Stranica