Oduzimanje prednosti motociklu

Slika PU_BP/MTC PN.png

Foto: Ilustracija

U petak oko 13 sati u Slavonskom Brodu na raskrižju ulica, Zagrebačke, Podravske i Bračke dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena,

Kolnikom Podravske ulice od sjeveroistoka u smjeru jugozapada kretao se osobni automobil, SB-registracija, kojim je upravljala 49-godišnjakinja iz Slavonskog Broda, a kolnikom Zagrebačke ulice iz smjera jugoistoka prema sjeverozapadu kretao se motocikli, SB-registracija, kojim je upravljao 45-godišnjak iz Slavonskog Broda.

Na raskrižju ulica vozačica osobnog automobila je unatoč postavljenom znaku „Stop – Obavezno zaustavljanje“ vozilom ušla u raskrižje a da predhodno nije propustila motocikli koji se kretao cestom s prednošću prolaza, uslijed čega je došlo do udara prednjeg desnog-bočnog djela motocikla u prednji lijevi dio osobnog automobila, prilikom čega je vozač motocikla pao na kolnik.

U ovoj prometnoj nesreći vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozlijede i zadržan je na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija će protiv 49-godišnje vozačice osobnog automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. 



Stranica