Održana mjesečna konferencija za novinare uz tematske cijeline i najave preventivnih projekata.

Slika PU_BP/zgrada-PU-044.jpg

Danas u 12 sati u konferencijskoj sali, Policijske uprave brodsko-posavske, ulica Ivana Mažuranića 9. održana je redovna mjesečna i tematska konferencija za medije.

Na konferenciji novinari su upoznati sa događanjima tijekom proteklog vikenda i stanjem sigurnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske u proteklom mjesecu siječnju o čemu je govorio policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović i tom prilikom istakao bitne značajke stanja kriminaliteta u odnosu na mjesec siječanj prošle godine.

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić predstavnike medija je upoznala s nastavkom aktivnosti vezano za preventivne projekte „Živim život bez nasilja“ i „Manje oružja - manje tragedije“.

Vezano za projekt „Živim život bez nasilja“, koji je zajednički projekt Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta usmjeren na sprječavanje nasilja prema ženama, nasilja u obitelji te nasilja među mladima glasnogovornica je najavila aktivnosti u gradovima u Hrvatskoj među kojima će je i Nova Gradiška gdje će se 25. veljače provesti aktivnosti po ovom preventivnom projektu. Kroz interaktivnu radionicu djecu i mlade će se upoznati s vrstama nasilja i zakonskim mogućnostima njegova sprječavanja, a kroz umjetničko-edukativni program koji slijedi poslije usmjeriti djecu i mlade na izgradnju kulture nenasilja, tolerancije i nediskriminacije. Nakon što je glasnogovornica predstavnike medija upoznala s ovim projektom i najavila aktivnosti u Novoj Gradiški pozvala ih je da to i medijski poprate.

U sklopu akcije „Manje oružja - manje tragedije“, glasnogovornica je najavila aktivnosti u mjesecu ožujku kada će se u četiri općine (Vrpolje, Donji Andrijevci, Oprisavci i Velika Kopanica) provesti akcije dragovoljne predaje oružja. Ovom prilikom glasnogovornica se osvrnula na nemile događaje (Osječko-baranjska) zbog nesavjesnog i neodgovornog odbacivanja oružja i eksplozivnih tvari na mjesta gdje i djeca mogu doći u kontakt s oružjem što onda može kobno završiti. Ovom prilikom je ponovno pozvala građane na dragovoljnu predaju i objasnila kako to mogu napraviti bez sankcija i posljedica te ujedno priopćila da je tijekom današnjeg dopodneva jedan građanin obavijestio policiju na broj telefona 192 i dragovoljno predao 10 ručnih bombi.
 



Stranica