Održana konferencija za novinare

Slika PU_BP/Konf.-2.7.2012..jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Danas, s početkom u 12 sati, u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, održana je konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o događajima tijekom prošlog tjedna i vikenda. Glasnogovornica policijske uprave Kata Nujić, podsjetila je novinare na značajnije događaje u prošlom tjednu, kao što je: pronalazak, uklanjanje, transport i uništenje zrakoplovne bombe koja je pronađena u Jagićevoj ulici u Slavonskom Brodu, te ponovila riječi zahvale svima koji su policiji pomogli i pružili podršku pri obavljanju ovog zahtjevnog posla. Istaknuja je riješeno kazneno djelo razbojništva od 10. prosinca 2010. godine, u kladionicu u Slavonskom Brodu u Kumičićevoj ulici, napomenuvši kako je policija protiv dvije osobe podnijela posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi.

Izvijestila je o događajima tijekom vikenda, izdvojivši prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 77-godišnja  pješakinja, te pokušaju razbojništva, koje se dogodilo noćas, oko 2,55 u trgovini u Slavonskom Brodu, Trg hrvatskog proljeća, pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba, niti je muška osoba išta oduzela.

Najavila je provedbu preventivne aktivnosti Postaje prometne policije Slavonski Brod, pod nazivom "Znak pristupačnosti" koja će biti provedena od 12 do 15 sati. Iznijela je podatke prometne policije, koja je na svom postajnom području u 10 mjeseci ove godine utvrdila 277 prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja, od toga je 29 prekršaja prema vozačima koji su nepropisno parkirali vozila na mjestu rezerviranom a parkiranje vozila osoba sa invaliditetom. Inače, 3. prosinca se obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a cilj ove preventivne aktivnosti je apelirati na svijest sudionika u prometu i upozoriti ih na važnost pridržavanja prometnim pravilima.

Također je upozorila na zimske uvjete, obzirom na promjene vremena i dolazak kišnih, odnosno snježnih oborina, pojasnivši kada nastupaju zimski uvjeti na cestama, te je sudionike u prometu podsjetila na obveze sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Pravilniku o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama.



Stranica