Od četvorice mladića oduzeta droga marihuana, amfetamin i ekstazi, a peti upravljao vozilom po utjecajem droge (amfetamin)

Slika /PU_BP/2022/Droga/droga1.jpg

 Zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem droga vozač je testiran na droge te je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droge (amfetamin) u organizmu. Također je od njega oduzeto 0,5 grama droge marihuane

Foto: ilustracija

Policijski službenici su kod četiri osobe u dobi od 19, 23, 32 i 15 pronašli i oduzeli drogu. U prvom slučaju dana 26. srpnja, u 19.20 sati u Novoj Gradiški, Trg kralja Tomislava, u parku su zatekli 19-godišnjaka od kojega su oduzeli 0,57 grama droge marihuane.
U drugom slučaju su isti dan, u 21.20 sati, od 23-godišnjaka pronašli i oduzeli 1,20 grama droge marihuane te 7 tableta droge ekstazi (MDMA).
Od 32-godišnjaka su dana 28. srpnja, u 18.50 oduzeli 1,1 gram droge amfetamin, a od 15-godišnjaka na području Nove Gradiške pronašli su i oduzeli 10 grama droge marihuane.
Policijski službenici protiv navedene četvorice podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Nadalje, dana 27. srpnja, u 5.30 sati, u Novoj Gradiški, u Ulici kralja Zvonimira, kontrolirali su 22-godišnjaka. Zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem droga isti je testiran na droge te je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droge (amfetamin) u organizmu. Također je od njega oduzeto 0,5 grama droge marihuane.
Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica