Obilježen Dan policije u PU brodsko-posavskoj

Slika PU_BP/Dan policije.jpg

Foto: PU brodsko-posavska 

Jučer je Policijska uprava brodsko-posavska svečano proslavila i obilježila Dan policije. Tijekom mjeseca rujna provedene su razne aktivnosti počevši od dragovoljnog darivanja krvi, što policijski službenici čine već tradicionalno. Nastavilo se sa sportskim aktivnostima kojom prilikom su se sportske ekipe nadmetale u raznim disciplinama kao što su mali nogomet, streljaštvo, samoobrana, odbojka, trčanje i tenis, a najuspješnijim ekipama i pojedincima danas su uručena priznanja. Dvoje djelatnika iz Policijske postaje Vrpolje je u okviru proslave Dana policije (25. rujna) sudjelovalo u atletskoj utrci pod nazivom „Četiri zagrebačka trga“ u organizaciji Policijske uprave zagrebačke. Radi se o policijskom vježbeniku Mladenu Matijeviću, koji je osvojio drugo mjesto u muškoj konkurenciji i njegovoj sestri policijskoj službenici Tanji koja je osvojila drugo mjesto u ženskoj konkurenciji.

U nastavku proslave Dana policije u ponedjeljak je organiziran obilazak grobnih mjesta poginulih pripadnika MUP-a PU brodsko-posavske i zapaljene svijeće. Na sam Dan policije (29. rujna) u Okučanima, Novoj Gradiški i Staroj Gradiški će se položiti vijenci i zapaliti svijeće u znak sjećanja na stradale u Domovinskom ratu. Utorak je započeo u svečanom duhu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen ploči stradalim djelatnicima u Domovinskom ratu ispred zgrade policije u Mažuranićevoj, te potom na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Policijski službenici su potom sudjelovali na Svetoj misi koja je održana u Crkvi „Gospa od brze pomoći“.

Nakon toga su gosti, uzvanici, zajedno sa policijom, te brojnim građanima na gradskom Korzu pogledali izloženu policijsku opremu i tehniku, te vozila koja policija koristi u svom svakodnevnom radu. Policijski službenici su na info punktovima bili na raspolaganju radoznalim građanima, odgovarajući na njihove upite. Mogle su se pogledati i demo izvedbe Karate kluba „Brod“, TKD kluba „Alfa Brod“, kao i atraktivna vježba-intervencija policije, koja je izazvala veliku pozornost građana, posebice onih mlađih. Policija je vjerno prikazala aktivnosti postavljanja policijske blokade i postupanje prema naoružanim počiniteljima kaznenih djela koji vozilom bježe od policije i opiru se uhićenju. U ovoj aktivnosti sudjelovala je i ekipa Hitne medicinske pomoći.

Sa proslavom se nastavilo u dvorani prometne policije u Slobodnici, gdje je gostima i uzvanicima pripremljena topla dobrodošlica. Nakon kratkog govora i prigodnih riječi načelnika policijske uprave Darka Peteka, zamjenice župana Ružice Vidaković i gradonačelnika Mirka Duspare s izrazitim poštovanjem se prisjetilo stradalih hrvatskih branitelja, policajaca i radnih kolega u Domovinskom ratu, odnosno u službi. Brojni gosti i uzvanici su u okviru kratkog programa mogli pogledati izvedbe učenika Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja i poslušati pjesme Krešimira Šimića, sina Gorana - hrvatskog branitelja koji je poginuo u Domovinskom ratu. Načelnik je također tom prigodom podijelio 12 zahvalnica građanima i ustanovama za dobru suradnju i građansku hrabrost i solidarnost u okviru akcije „Više građanske hrabrosti i solidarnosti“, te 31 pohvalnicu policijskim službenicima i djelatnicima policijske uprave za profesionalnost i kvalitetan rad.



Stranica