Obilježen Dan hrvatskih branitelja brodsko-posavske županije

Slika PU_BP/zgrada-PU-044.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Protekli vikend, svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja brodsko-posavske županije. Svečano obilježavanje započelo je 14. rujna, izlaganjem ratne fotografije iz Domovinskog rata, te je potom održan Okrugli stol „Uloga topništva 108. brigade ZNG RH u Domovinskom ratu. Među izloženim fotografijama, svoje mjesto su našle i fotografije na kojima su hrvatski branitelji – hrvatski policajci Policijske uprave brodsko-posavske u Domovinskom ratu.

Središnji dio obilježavanja, dana 15. rujna, obuhvatio je likovnu koloniju, a ispred dvorane Ivane  Brlić Mažuranić, bio je izložen Tehničko – taktički zbor Hrvatske vojske. U crkvi Gospa Brze Pomoći, služena je Sveta misa, a nakon toga je krenuo svečani mimohod prema Spomen obilježju na Trgu Stjepana Miletića, gdje su položeni vijenci i zapaljeni lampioni, kojom prilikom se prisjetilo hrvatskih branitelja, koji su poginuli i nestali tijekom Domovinskog rata, te im je odana počast. Svečana akademija održana je u dvorani Ivana Brlić Mažuranić, a na gradskom Korzu se nastavilo zabavno glazbenim koncertom Giuliana i glazbenog sastava „Diktatori“.

Svečano obilježavanje se nastavilo 16. rujna u Staroj Gradišci, kojom prilikom je ispred spomenika održana molitva, te su položeni vijenci, što se nastavilo svečanim mimohodom do crkve Sv. Mihaela Arkanđela, gdje je održana sveta misa. U zgradi Općine, održana je komemoracija za poginule hrvatske branitelje.

Svečanom obilježavanju Dana hrvatskih branitelja brodsko-posavske županije, u Slavonskom Brodu, prisustvovao je načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić sa suradnicima, a u Staroj Gradiški, načelnici policijskih postaja sa zapadnog dijela policijske uprave.



Pisane vijesti