Novinari obaviješteni o stanju sigurnosti

Slika PU_BP/Kata i Mato - tiskovna - 9-4-2018.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Danas je u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, održana redovna konferencija za medije sa temom stanja sigurnosti za vikend. Na konferenciji je glasnogovornica Kata Nujić podsjetila da policijski službenici nastavljaju sa kriminalističkim istraživanjem u vezi događaja od 28. ožujka, te da policija raspolaže svim potrebitim za provođenje kvalitetnog kriminalističkog istraživanja, skicama, odnosno fotoelaboratom cjelokupnog područja.

Nadalje, obavijestila je predstavnike medija o količinama dragovoljno predanog oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva za tri mjeseca ove godine uz usporedbu sa količinama dragovoljno predanog oružja prošle godine, podsjetivši na Akciju „Manje oružja – manje tragedija“.

Također je prezentirala rezultate preventivno represivnih aktivnosti policije u području prometa, u prošlom tjednu te za vikend. Spomenula je, da je prisutan negativan trend alkoholiziranih vozača u prometu, te pojačane policijske nadzore s naglaskom na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i droga.

O ovoj temi, u nastavku je govorio voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa policijske uprave Mato Pušeljić, koji je uputio korisne savjete i upozorenja. Spomenuo je i pojavu traktorista, s obzirom na sezonu poljoprivrednih radova, koji se često zateknu tehnički neispravni sa neispravnom svjetlosnom signalizacijom, pa u vrijeme smanjene vidljivosti, odnosno u predvečerje predstavljaju opasnost na cesti kako za sebe tako i druge sudionike u prometu Pritom je Pušeljić, apelirao na ovu kategoriju vozača, da prije uključivanja u promet, svoje traktore dovedu u tehnički ispravno stanje, te po povratku sa poljoprivrednih površina, a prije uključivanja na cestu, očiste blato sa kotača traktora, na što ih obvezuju zakonske odredbe.

Potom je skrenuo pozornost na pojavu biciklista, mopedista i motociklista na prometnicama (s obzirom na lijepo vrijeme), koji su inače osjetljivija kategorija sudionika u prometu. Podsjetio je na obvezu korištenja svjetala pri vožnji, te uputio apel ciljano ovoj kategoriji sudionika u prometu, ali i svim ostalima, da budu odgovorni i povedu računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Pušeljić je potom naglasio, da će policijski službenici idući tjedan (18./19. travnja),  provesti akciju 24-satnog mjerenja brzine kretanja vozila i to na lokacijama na kojima su građani predlagali i još uvijek predlažu mjerenje brzine kretanja vozila, a koje se provodi temeljem TISPOL-ovog plana.



Stranica