Nije uspio pobjeći policijskim službenicima

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija-auto.jpg

Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku, koji je učestali ponavljač težih prometnih prekršaja (recidivista), vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i sl., protiv kojega policijski službenici podnose optužni prijedlog

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 15. ožujka, oko 16.50 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Stjepana Radića, nadzirući promet pokušali su zaustavili osobni automobil kojim je upravljala nepoznata muška osoba.
Vozač se nije zaustavio sukladno naredbi o zaustavljanju policijskih službenika, već je počeo povećavati brzinu s ciljem bijega, no shvatio je da policiji ne može pobjeći, pa je skrenuo s kolnika na desnu stranu, žurno izašao iz automobila, te se trčeći dao u bijeg, odbacivši od sebe PVC vrećicu nepoznatog sadržaja.

Policijski službenici su ga ubrzo sustigli i budući da se muškarac opirao i pružao aktivan otpor uporabljena su sredstva prisile. Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku u čijem organizmu je alkotestom očitana koncentracija alkohola od 0,62 promila, te je doveden u policijsku postaju. Pritom su ga pregledali liječnici, konstatiravši da nema ozljeda, te da je sposoban za daljnji postupak u policiji.

Nadalje je utvrđeno da je 26-godišnjak recidivista, učestali ponavljač težih prometnih prekršaja, vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i sl., protiv kojega policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pregledom sadržaja odbačene vrećice utvrđeno je da se u istoj nalazi 3,25 grama droge marihuane, te protiv 26-godišnjaka policijski službenici podnose i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također je prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Stranica