Nesavjesni pojedinci jurili nevjerojatnim brzinama

Slika PU_BP/policija oa šareni.png

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 23. do 30 srpnja, u okviru preventivno represivnih aktivnosti, utvrdili su 480 prometnih prekršaja. Unatoč kontinuiranim policijskim kontrolama i dalje su najbrojniji prekršaji: brzina, alkohol, pojas i mobitel. Utvrđeno je 264 nepropisnih brzina, 62 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Naši plavci su između ostalih zaustavili pet rekordera, koji su na autocesti A3, ovaj vikend, jurili nevjerojatnim brzinama od 222 do 253 km/h, te se čini kao da pojedini vozači ne mare za vlastiti život. Takvim brzinama mogli bi se odvesti ravno u smrt ili postati invalidi do kraja života, a da se ne spominje opasnost koju predstavljaju za druge nedužne sudionike u prometu. Najvećom brzinom od 253 km/h kretao se BMW, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Francuske. Svi vozači su platili novčane kazne zbog prekršaja nepropisne brzine, te im je izrečena zaštitna mjera jednomjesečne zabrane upravljanja vozilom u RH.  U naselju (u Sapcima), utvrđena je brzina od 129 km/h (58-godišnji vozač upravljao motociklom). Jureći takvim brzinama pojedinci su opasnost su ne samo za sebe, već i druge nedužne sudionike u prometu.

Drugi su pak, alkoholizirani sjeli za upravljač osobnog automobila ili bicikla. Najveća koncentracija alkohola (1.93 promila), očitana je u organizmu 35-godišnjaka, koji je na autocesti A3 upravljao osobnim automobilom (SB registracijskih oznaka), te je u Ljupini 40-godišnjak upravljao biciklom s 1.84 promila.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni, čuvaju svoj život i živote drugih, te se pridržavaju  prometnih propisa.



Pisane vijesti